Uw specialist op het barbecue en outdoor cooking gebied!

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Blauwe hap mega burger

Blauwe hap mega burger

Blauwe hap mega Burger

Ingrediënten voor het broodje:
-Dutch oven (6qt)
-750 gram (patent)bloem
-4 theelepels droge gist
-3 theelepels zout
-1 theelepel suiker
-700ml lauwwarm water
-(optioneel 1 flacon blauwe kleurstof Dr. Oetker)

Bereiding:
Meng de droge ingrediënten met een houten spatel door elkaar,  voeg al roerend de 700ml lauwwarme water (en optioneel de kleurstof) toe, meng alles door tot het deeg een bal vormt. Dek de kom af met huishoudfolie en een vochtige doek, laat vervolgens op kamertemperatuur reizen tot verdubbel in volume. (+/- 12 uur).
Na het reizen en 1 uur voor je wilt gaan bakken verwarm je je dutch oven voor op 230 graden celcius.
Vorm je deeg op een met bloem bestoven ondergrond tot een bal, gebruik hier eventueel wat extra bloem voor. (Het deeg hoort relatief nat te blijven)
Na 1 uur voorverwarmen haal je je dutch oven voorzichtig van de BBQ (of uit je oven), doe een vel bakpapier in je dutch oven en leg hier de deegbal op. Doe het deksel op de dutch oven en bak gesloten voor 30 minuten. Haal na 30 minuten bakken de deksel van de dutch oven en bak het brood nog 15 minuten (of tot goud bruin). Haal het brood uit de dutch oven en laat hem wat afkoelen op een rekje, voordat je hem gaat aansnijden.

 

Ingedriënten Blauwe hap burger.

-500 gram mager rundergehakt
-400 gram kipgehakt
-Kecap manis (Trademark A)
-1 theelepel Ketoembar (gemalen koriander zaad)
-2 eetlepels gebakken uitjes.
-1 zakje saté marinade mix (Conimex)
-4 plakken jonge Goudse kaas.
-4 dikke plakken bacon(vraag aan je slager)
-Burgersaus naar keus (Bigger than Mack van Saus.guru)
-Pindasaus naar keuze (Javaanse stijl pinda satésaus van Sum&Sam)
-(Zelf)Gepekelde komkommers en rode ui
-Taugé naar smaak.

Meng een half zakje saté marinade mix met 1 eetlepl kecap manis, een halve theelepel ketoembar, 1 verkruimelde eetlepel gebakken uitjes en het rundergehakt. Doe het zelfde voor het kipgehakt.
Vorm beide gehaktmengsels tot een burger en laat rusten/opstijven in de koelkast (Dit zorgt er voor dat de burger niet uit elkaar valt). Terwijl het vlees aan het opstijven is kan je ondertussen de BBQ aansteken voor een indirecte bereiding op 125 tot 150 graden.
Bij een kerntemperatuur van 50 graden haal je de burgers van de BBQ, maak je jouw BBQ klaar voor directe bereiding en leg je de burgers er weer terug op, dit is ook het moment om de plakken bacon te grillen. Na het ontstaan van een mooie grillstreep aan 1 kant, draai je ze om en beleg je de burgers met 2 plakjes jonge goudse per burger. Als de kaas gesmolten is en de juiste kerntemperatuur is bereikt (voor rund houd ik 65 graden aan  en bij Kip 72 graden) kunnen de burgers van de BBQ af, de bacon zal ondertussen ook al klaar zijn, dan kan het bouwen van de burger beginnen.
Ik begin op het onderste broodje met de burgersaus, gevolgd door de runderburger. Hierop gaan 2 plakken bacon, gevolgd door de gepekelde komkommer en rode ui. De top van de burger besmeer ik vast rijkelijk met de pindasaus, de kipburger gaat boven op de hamburger, gevolgd door 2 plakken bacon, een handje taugé en de top van het broodje met de pindasaus. Garneer met wat gebakken uitjes, en smullen maar!


Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »