Uw specialist op het barbecue en outdoor cooking gebied!

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Spareribs

Spareribs

Spareribs
Comfort food waar je letterlijk je vingers bij aflikt.
Lekker low & slow bereid volgens 3,2,1 methode.


Voorbereiding:
Steek de bbq aan indirect 100 graden Celsius om te roken.
Verwijder het vlies dat aan de binnenkant van de spareribs zitten.
Maak een spray met 100ml appelsap en 100ml appelcider azijn.

Bereiding:
Rub je spareribs in met een dryrub naar keuze of een eigen gemaakte rub.
Voor dit resultaat heb ik de rub van De Fik Erin no.2 gebruikt.
Stop wat apple chunks (of een rookhoutsoort naar keuze)tussen je kolen en wacht even tot ze beginnen te roken.
Nu kunnen je spareribs erop en gaan we ze 3 uurtjes roken.
Spray je spareribs na de eerste 30min. in en herhaal dit vervolgens na elke 30 min. .
Na de drie uur pak je de spareribs in aluminium folie in met een klein beetje boter en wat bruine/licht bruine suiker en een scheutje van het spray mengsel. Nu gaan ze weer terug op de bbq voor zo’n 2 uur.
Na de 2 uur gaan de spareribs uit het folie en is het tijd om ze af te lakken met een bbq-saus.
Die ik gebruikt heb is die van Blues Hog original BBQ Sauce.
Na 10/15 min. lak ik ze voor een tweede keer en voeg daarna wat witte sesam zaadjes toe.
Na weer een 15min ongeveer is mijn lak goed gekarameliseerd. Ik voeg nog wat Spaanse peper pickles toe voor een klein beetje frisheid en extra pit.
En je spareribs zijn ready to go!!!
Enjoy your Ribs!

https://www.instagram.com/ralphs1988.bbq/

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »